Living Mindfulness

Profiel

Ik ben werkzaam als klinisch psycholoog/psychotherapeut en gecertificeerd mindfulnesstrainer en ben tussen 2001 en 2005 opgeleid aan het Center for Mindfulness van de University of Massachusetts Medical School, USA, opgericht door Jon Kabat-Zinn. Van 2002 tot eind 2008 gaf ik mindfulnesstrainingen bij de GGZ-instelling AMC de Meren (nu ARKIN) aan mensen met stressgerelateerde klachten.

FOTO JOKE HELLEMANS

Sinds juni 2008 ben ik werkzaam bij UvA minds, een academisch behandelcentrum voor ouder en kind in Amsterdam. Hier ontwikkelen we mindfulnesstraingen voor ouders (mindful parenting) van kinderen met problemen, of met opvoedingsstress door andere oorzaken. Daarnaast ontwikkelen we een mindfulnessmodule voor kinderen met ADHD en zijn we bezig met een onderzoek hiernaar. Een pilotstudie gaf veelbelovende resultaten. Ook wordt onderzoek gedaan naar de effecten van mindful parenting.

Onderwijs

Aan (psycho)therapeuten geef ik mindfulnesstrainingen bij de RINO Noord-Holland, Amsterdam: een tweedaagse introductiecursus en een langere training van 16 dagdelen.

Bij de Centrale Rinogroep in Utrecht geef ik samen met Johan Tinge ook een tweedaagse introductiecursus.

Verder ben ik verbonden als docent aan het Instituut voor Mindfulness, dat een intensieve opleiding verzorgt voor mensen die mindfulness-trainer willen worden.